Irak ve Suriye’de sahadaki son gelişmeler

  • 15 Haziran 2017
  • 1.217 kez görüntülendi.
Irak ve Suriye’de sahadaki son gelişmeler

Irak ve Suriye’de terör örgütü IŞİD ile mücadele tüm hızıyla sürüyor. Suriye’nin Humus, Rakka ve Deyrezzor vilayetlerinde teröristlere ağır darbeler vurduğu ifade edilirken, Irak’taki yabancı uyruklu teröristlerin Suriye’ye firar ettiği bildiriliyor

Suriyeli bir askeri kaynak ordu birliklerinin müttefik güçlerle işbirliği içinde Badiye Bölgesinin derinliklerinde radikal terör örgütü IŞİD’i kovalama ve yok etme operasyonlarını başarıyla sürdürdüklerini belirtirken; Üçüncü petrol pompalama istasyonu, Erak Üçgeni ve Bölgesinin yanı sıra 3 km derinliğinde 6 km genişliğinde tüm yüksek tepeleri kontrollerine geçirdiklerini belirtti.

Kaynak radikal çetelerin oldukça büyük kayıplara uğratılmaları ardından kontrole alınan tüm bölgelerde güçlerini pekiştirip konuşlanma operasyonunda bulunduklarını ifade etti.

Bu arada askeri bir kaynak Suriye hava güçlerinin Rakka kırsalının batısı ve Halep kırsalının doğusunda IŞİD’in karargahları ve araç konvoylarına karşı yoğun operasyonlarda bulunduklarını belirtti.

Kaynak hava operasyonlarında radikal terör örgüte ait birçok araç konvoyunun yanı sıra önemli karargahlarının muhtevalarıyla tamamen imha edildiklerini aktarırken, öldürülen yüzlerce teröristin arasında tehlikeli elebaşların bulunduğuna dikkat çekti.

Suriye ordu birliklerinin gece saatlerinde Deyrezzor Kentinin güney eksenine ilaveten Rüşdiye Semtinde askeri noktalara büyük bir saldırıda bulunan IŞİD çeteleri ile şiddetli çatışmalara girdiklerini ifade eden askeri bir kaynak; saldırganların önemli bir bölümünün ölü yaralı düşürülmeleri ardından sağ kalanların kaçtıklarını ifade etti.

Askeri kaynak hava güçlerinin ise Deyrezzor Kentinin Hmeydiye Semtinde radikal terör örgüte ait büyük bir cephane deposunu muhtevalarıyla imha ettiklerini aktardı. Suriye Hava güçlerinin aynı zamanda Deyrezzor’un Panorama civarı, Makabir, Serda, havalimanı yakınları, Sanayi, Maamil, Kennamat, Rüşdiye ve Huveyka bölgelerinde radikal çetelerin siper, karargah ve araçlarını imha ettiklerini belirten askeri kaynak, aralarında saha komutanları ve yabancıların bulunduğu yüksek sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğine dikkat çekti.

Öte yandan Irak’ın batısında yer alan el-Anbar vilayetindeki bir güvenlik kaynağı, çok sayıda IŞİD teröristinin el-Anbar’ın “Ane” kentinden Suriye’ye firar ettiklerini ifşa etti.

Sumeriye News’a konuşan Iraklı güvenlik kaynağı, Tekfirci IŞİD örgütünün Arap ve yabancı uyruklu üyelerinin IŞİD’in Ane’de verdiği ağır kayıp ve zayiat ardından Suriye’deki Rakka’ya kaçtığını ifade etti.

Irak birliklerinin Ane kentini IŞİD’in işgalinden kurtarmaya hazır olduğu ve operasyona katılacak güçlerin sıfır saatini beklediği ifade edildi.

Bu arada Irak Savaş Enformasyon Merkezi yaptığı açıklamada, Irak F-16 savaş uçaklarının Telafer’de IŞİD’in komuta merkezleri ve bomba imalathanelerini imha ederek, onlarca IŞİD teröristini etkisizlik hale getirdiğini duyurdu.

Irak’ın Musul kentinin de teröristlerin işgalinden kurtarma operasyonu de da devam ediyor.

Doğu tamamen teröristlerden temizlenen Musul’un sadece az sayıda mahallesinin teröristlerin işgali altında bulunuyor.

Irak Haşdi Şabi Teşkilatı Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis yaptığı açıklamada, halk güçlerinin kuruluşu üzerinden 3 yıl geçerken, önemli başarılara imza attığına temasla, Haşdi Şabi güçlerinin 983 köyü, 8 bölgeyi, 14 havaalanı ve askeri üssü ve de birkaç küçük ilçeyi, IŞİD teröristlerinin işgalinden kurtardığını kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.