Irak ve Suriye’nin terörle mücadelede işbirliği artacak

  • 05 Kasım 2017
  • 1.037 kez görüntülendi.
Irak ve Suriye’nin terörle mücadelede işbirliği artacak

Irak Hizbullah Birlikleri Sözcüsü Cafer Hüseyni, Irak güçleri’nin El Kaim kentini DEAŞ’tan geri alarak ABD’nin komplosunu boşa çıkardığını söyledi.

Irak Hizbullah Birlikleri Sözcüsü Cafer Hüseyni, bu ülkedeki direniş güçlerinin Suriye’de düzenlenecek El Bukemal kentini DEAŞ’tan kurtarma operasyonuna katılacağını bildirdi.

Suriye sınırında yürütülen operasyonlara işaret eden Hüseyni, “Irak’taki El Kaim ve Suriye’deki El Bukemal arasında askeri açıdan bir ilişkinin olmaması söz konusu değildir, zira bu operasyonlar aynı cephede devam ediyor” ifadesini kullandı.

El Bukemal kentinin DEAŞ’ın Suriye’deki son kalesi olarak bilindiğini belirten Hüseyni, “Sınır bölgelerindeki varlığımız, terör örgütü DEAŞ’la mücadele konusunda yeni bir eksenin açılması anlamına geliyor” açıklamasını yaptı.

Bunlara ilave olarak Hizbullah Birlikleri Sözcüsü, şunları kaydetti: Irak güçleri El Kaim kentini tekrar DEAŞ’tan geri alarak ABD’nin direniş ekseni ülkelerini biri birinden koparma komplosunu boşa çıkardı. El Kaim kentinin kurtarılmasıyla birlikte Suriyeli tarafla irtibata geçerek daha fazla koordinasyon sağlanacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.