Irak Yüksek Meclisi: Trump’ın Devrim Muhafızları’na karşı kararı büyük aptallıktır

  • 14 Nisan 2019
  • 1.866 kez görüntülendi.
Irak Yüksek Meclisi: Trump’ın Devrim Muhafızları’na karşı kararı büyük aptallıktır

Irak İslam Yüksek Meclisi Başkan Yardımcısı Seyyid Muhammed el Heyderi, Beyaz Saray’ın Devrim Muhafızları’nı terör örgütü listesine alma kararını ABD Başkanı Donald Trump’ın aptallık dizisinin bir yenisi olarak niteledi.

Bugün İRNA’ya konuşan Irak İslam Yüksek Meclisi Başkan Yardımcısı, Trump’ın aptallığının Siyonist rejim Başbakanı Benyamin Netanyahu için verdiği bir hediye olduğunu, bu kararın bölgede gerilimi tırmandıracağını vurguladı.

El Heyderi, İran Devrim Muhafızları’nın Suriye ve Irak’ın IŞİD teröristlerinden kurtarılmasından büyük ve önemli rol ifa ettiğini belirterek, Trump’ın bu girişiminin İran ve bölge ülkelerinde Devrim Muhafızları’nın popülaritesini arttıracağını ve direniş güçlerinin birlik ve beraberliğini güçlendireceğini söyledi.

ABD yönetimi 8 nisanda 2019’da İran Devrim Muhafızları’nı sözde terör örgütü listesine aldı.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi de buna karşılık olarak ABD’nin Batı Asya’daki askeri güçlerini terör listesine aldı.

İran halkı dün ülke genelinde ABD’nin Devrim Muhafızları’na karşı kararını protesto etmek için görkemli yürüyüş düzenledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.