Irak’a bir buçuk milyon yabancı ziyaretçi giriş yaptı

  • 12 Kasım 2016
  • 821 kez görüntülendi.
Irak’a bir buçuk milyon yabancı ziyaretçi giriş yaptı

Irak içişleri bakanlığı sözcüsü Cuma gününe kadar Hüseyni Erbain merasimine katılmak için 1.5 milyon yabancı ziyaretçinin Irak’a giriş yaptığını bildirdi.

İRİB haber ajansının Someriye haber ajansından naklen verdiği habere göre Irak içişleri bakanlığı sözcüsü Saad Moin, bu ziyaretçilerin Irak’ın dört kara sınırının yanı sıra Necef ve Basra hava alanları yoluyla da Irak’a giriş yaptıklarını bildirdi.

Öte yandan Irak ulaştırma bakanlığının da sınır kapılarından Irak’a giriş yapan ziyaretçilerin kutsal Necef ve Kerbela kentlerine aktarılması için gerekli önlemleri aldığı bildirildi.

Bu arada Irak Merkezi Fırat Operasyon Karargahı komutanı Hüseyni Erbain törenlerinin yapılacağı dönem boyunca gerekli güvenliğin sağlanması amacıyla  30 bini aşkın güvenlik görevlisinin görevlendirildiğini bildirdi.

Kerbela valisi Akiyl Omran et-Toreyhi ise Kerbela il idaresi ve halkının Hüseyni ziyaretçileri karşılamak ve ağırlamak için hazırlıkları tamamladıklarını açıkladı.

İranlı ve Iraklı yetkililer bu yıl sadece İran’dan 1 milyon 700 bin İranlı ziyaretçinin Hüseyni Erbain törenine katılacağı tahmininde bulunmuşlardır.

Erbain törenlerine ayrıca başta Türkiye, Azerbaycan, Pakistan, Afganistan ülkeleri olmak üzere dünyanın dört bir yanından İmam Hüseyin (as) aşığı Kerbela’ya gitmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.