Irakçı: ABD devletini taahhütleri yerine getirmekten sorumlu buluyoruz

  • 20 Nisan 2015
  • 806 kez görüntülendi.
Irakçı: ABD devletini taahhütleri yerine getirmekten sorumlu buluyoruz

MHA’nın haberine göre, ABD Kongresi’nin yaptığı açıklamalar ile ilgili konuşan İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Seyyid Abbas Irakçı, “Bizler ABD ile müzakere yapıyoruz ve bu müzakereler, farklı ülkeler ile gerçekleşen çok yönlü görüşmelerdir. Bu nedenle bir ülkenin kongresi tarafından alınan karar, bu süreci engelleyemez. ABD Kongre üyelerinin açıklamaları, müzakerelerdeki iyi niyetten kaynaklanmıyor. Bizler, olası bir anlaşmada taahhütleri yerine getirmek için ABD devletini sorumlu tutuyoruz. Amerikalılar, ülkeleri içerisindeki sorunlarını kendileri çözmelilerdir. Tabi biz de alınan kararları gözlemliyor ve olası etkilerini inceleme altına alıyoruz” dedi.

Irakçı açıklamasının devamında ise anlaşmaya varılır ise, bu anlaşmanın uluslar arası ve çok yönlü bir anlaşma olacağını belirterek, “Bu anlaşma BM Güvenlik Konseyi’nin de onayını alacaktır ve uluslar arası açıdan, anlaşmayı imzalayan tüm ülkeler sorumlu tutulacaktır. Bizce Amerika’nin ülke içerisindeki yasaları, uluslar arası kuralların önüne geçemez” dedi.

Çarşamba gününden itibaren Viyana’da devam edecek nükleer müzakerelere de dikkat çeken Irakçı, bu üç günlük müzakerelerde yaptırımların kaldırılması ve nükleer konuların inceleneceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.