Irakçi: ABD ile ilişki kurmak peşinde değiliz

  • 01 Mart 2017
  • 1.088 kez görüntülendi.
Irakçi: ABD ile ilişki kurmak peşinde değiliz

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Irakçi, Tahran’ın ABD başkanlık seçimleri ardından Moskova’yla nükleer anlaşmanın geleceğine dair fikir alışverişinde bulunduğunu açıkladı.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Irakçi, Sputnik’e verdiği repörtajda, Tahran’ın ABD başkanlık seçimleri ardından Moskova’yla nükleer anlaşmanın geleceğine dair fikir alışverişinde bulunduğunu açıkladı.

Tüm alanlarda Rusya’yla müzakere ve temslarda bulunduklarını kaydeden Irakçi, “Rusya’ya gerçekleştirdiğim son ziyarette mevkidaşım Sergei Ryabkov’la görüşüp nükleer anlaşmanın özellikle ABD başkanlık seçimleri aradından nasıl sürdürüleceğine ilişkin fikir alışverişinde bulunduk” ifadelerini kullandı.

Irakçi konuşmalarını şöyle sürdürdü: Biz ABD hükümetiyle her hangi bir temasta bulunmadık, ancak nükleer anlaşmanın yürürlüğüne dair uzmanlar seviyesindeki ilişkilerimizi devam ettireceğiz. ABD ile ilişki kurmak bizim için söz konusu değil. İki ülke arasındaki ilişkiler sadece teknik ve anlaşmaya yönelik alanlarda gerçekleşmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.