Irakçi: ABD silahlanma yarışını tetikliyor

  • 27 Eylül 2017
  • 1.080 kez görüntülendi.
Irakçi: ABD silahlanma yarışını tetikliyor

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Irakçi, ABD’nin nükleer silah cephaneseinin gücünü gösterebilmek amacıyla silahlanma yarışını yeniden başlattığını belirtti.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Irakçi, Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantısında nükleer silahların tüm dünyada imha edilmesi hakkında bir konuşma yaptı.

Nükleer silaha sahip ülkelerin imha etme konusunda verdiği taahhütlerine bağlı kalmadıkalrını belirten Irakçi, “Geçenlerde silahlanma yarışını önlemek amacıyla bazı tedbirler alınmıştı. Fakat ABD hükümeti nükleer silah cephaneseinin gücünü gösterebilmek için diğer ülkelere davetiye gönderiyor” ifadelerinde bulundu.

Irakçi, bu devletlerde yürütülen nükleer silahların modernizasyon sürecini eleştirerek, şunları kayddetti: Bu girişimler nükleer silahlanma yarışının yeniden başlatılmasına sebep olabilir. Dolayısıyla dünya güvenliğini tehlikeye sokacak böylesi girişimler acilen durdurulmalı.

Bunlara ek olarak Abbas Irakçi, “Bu sene nükleer silahların tüm dünyada imha edilmesi ve yenilerinin yasaklanmasını amaçlayan Nükleer Silahların Yasaklanması Antlaşması’nın imzalanması dünyadaki diğer ülkelerin bu süreci gözardı etmeyeceğini gösterdi” değerlendirmesini yaptı.

“Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması’nı riske atan konu, son 50 yılda çeşitli gerekçelerle nükleer silaha sahip olan ülkelerin bu anlaşmanın 6. maddesini ihlal etmesidir” ifadesini kullanan Irakçi, nükleer silah tehlikesini ortadan kaldırabilmek için özellikle Siyonist Rejim’in de bu anlaşmaya girmesi gerektiğini vurguladı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı, uluslararası toplumun nükleer anlaşmayı desteklediğini açıklayarak, tüm tarafların buna sadık kalmasının önemine değindi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.