Irakçi: ABD’de baştan beri nükleer anlaşmayı ihlal etmeyi kafaya koymuştur

  • 02 Åžubat 2018
  • 963 kez görüntülendi.
Irakçi: ABD’de baştan beri nükleer anlaşmayı ihlal etmeyi kafaya koymuştur

İran Dışişleri Bakanı Siyasi İşler Yardımcısı Irakçi, ABD’nin nükleer anlaşmaya karşı baştan beri yaptığı düşmanlığına işaretle, Asya’daki siyasi partilerin ABD Başkanı’nın nükleer anlaşmayı bozma çabalarına dikkat etmelerini istedi.

29. Uluslararası Asya Partileri Konferansı’nda konuşan Dışişleri Bakanı Siyasi İşler Yardımcısı Seyyid Abbas Irakçi, İran’nın nükleer anlaşma ile ilgili yükümlülüklerini yerine getirmesine rağmen, ABD’nin anlaşmanın bazı bölümlerini ihlal ettiğini ifade etti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı; ABD yönetiminin yaptığı bir açıklamada, Avrupalılar’dan nükleer anlaşmayı bozmak için kendine eşlik etmelerini istediğini belirterek, Asaya’daki partiler ve Tahran konferansına katılanlardan bu önemli konuyu dikkate almalarını vurguladı.

Irakçi, İran hükümetinin güven ortamı oluşturmak için sahte nükleer krizini bertaraf etmek amacıyla müzakereye girdiğini ve güvensizliği azaltma yolunda kazan-kazan formüllü anlaşmayı ileri götürdüğünü ifade etti.

Irakçi ayrıca, Batı Asya bölgesinde toplu çıkarların karşılanmasına ilişkin ilkenin kabulü ve güçlü bir bölge oluşturma çabası ve kazan-kazan kuralının karşılanmasının İran’ın izlediği politika çerçevesinde yer aldığını ve bu politikada, bölgedeki her bir ülkenin çıkarının tüm bölge ülkelerinin çıkarının karşılanmasında olduğunu vurguladı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı, bazı ülkelerin rakiplerini ortadan kaldırma ve üstün güç haline gelmek için sultacı çabalarının savaş ve gerilime zemin sağladığını hatırlatarak, Asya’daki partilerin bölgede yakınlaşma sürecinin güçlenmesine yardım edebileceklerini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.