Irakçi: Bir ülkenin türlü bahanelerle KOEP ile ilgili taahhütlerini çiğnemesine tahammül etmeyiz

  • 10 Ocak 2017
  • 1.000 kez görüntülendi.
Irakçi: Bir ülkenin türlü bahanelerle KOEP ile ilgili taahhütlerini çiğnemesine tahammül etmeyiz

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Irakçi, ‘’Bir ülkenin türlü bahanelerle Kapsamlı Ortak Eylem Planını(KOEP) çiğnemesine izin vermeyiz ve İran bu davranışlara karşı uygun tepkiyi verir’’ dedi.

Irakçi IRNA’ya yaptığı açıklamada, KOEP ortak komisyon toplantısının İran’ın isteği doğrultusunda ve Dışişleri Bakanı Zarif’in bayan Mogherini’ye yazdığı mektup doğrultusunda toplandığını söyledi.

Zarif mektubunda ABD kongresinin İran aleyhindeki ambargoların uzatılma kararının KOEP’e aykırı olduğunu ve bunun için KOEP komisyonunun toplanmasını istemişti.

İran ve 5+1 gurubu ortak komisyonu yarın Viyana’da düzenlenecektir.

Oturumun Dışişleri Bakan yardımcıları düzeyinde olacağı ve oturum başkanlığını İran’dan Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Irakçi ve 5+1 tarafından da AB Dış Politika Komiseri Bayan Mogherini’nin yardımcısı Helga Schmit yürütecekler.

Oturumda Kapsamlı Ortak Eylem Planının(KOEP) uygulanması ve Zarif’in 16 Aralık’ta Mogherini’ye yazdığı mektup ele alınacaktır.

Yarın düzenlenecek oturum sonrası ortak bir bildiri yayınlanmayacaktır ve İran ile ABD heyetleri oturum öncesi görüşecektir.

Zarif yazdığı mektupta ABD’nin KOEP’e aykırı hareketlerinin incelenmesi için ortak komisyon toplantısının yapılmasını istemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.