Irakçi: İran Afganistan’da barış ve istikrarın sağlanması için yardıma hazır

  • 30 Mart 2018
  • 979 kez görüntülendi.
Irakçi: İran Afganistan’da barış ve istikrarın sağlanması için yardıma hazır

Siyasi işlerden sorumlu İran Dışişleri Bakan yardımcısı, Afganistan’daki mevcut durumun endişe verici olduğunu belirterek, bu ülkede Özbekistan’ın işbirliği ile barış ve istikrarın sağlanması için Tahran’ın çalışmaya hazır olduğunu vurguladı.

İRNA’nın  bildirdiğine göre  Seyyid Abbas Irakçi,  Özbekistan’ın Taşkent  kentinde Afganistan’da Barış Konferansı kulisinde Özbekistan Dışişleri bakanı Abdulaziz Kamilov  ile bir araya gelerek,  Özbekistan yeni hükümetinin politikaları ve Cumhurbaşkanın bölgesel işbirliği ve dayanışmaya dayalı tutumunu olumlu karşılayarak,  kendisinin Afganistan Barış Konferansı’nın düzenlenmesindeki inisiyatifini takdir etti.
Irakçi İran  ve Özbekistan’ın başta ekonomik olmak üzere tüm alanlardaki ilişkilerinin gelişmesinden memnun olduklarını belirterek iki ülke arasında ekonomi, Taşımacılık ve ticari ilişkilerin daha da gelişmesi gerektiğini böylece ekonomi ilişkilerinde mevcut kapasitelerin kullanılması gerektiğini söyledi.
Yapılan görüşmede Özbekistan Dışişleri bakanı Abdulaziz Kamilov da  iki ülke arasındaki siyasi ilişkiler ortamının değişmesine işaretle Afganistan’da barış ve güvenliğin sağlanması için iki ülke işbirliğinden  memnun olduklarını belirtti.  İran İslam Cumhuriyeti cumhurbaşkanının gelecek Taşkent ziyaretini olumlu karşılayan  Kamilov  ülkesinin İran  ile siyasi, ekonomi ve ticari ilişkileri geliştirmek için hazır olduğunu belirtti.
“Afganistan’da Barış, güvenlik işbirliği ve bölgesel iletişim” başlıklı Taşkent Konferansı  27 Mart Salı günü Özbekistan’ın başkentinde Afganistan ve Özbekistan cumhurbaşkanları, 25 ülke, bölgesel ve uluslararası kurum temsilcilerin katılımı ile düzenlendi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.