Irakçi: İran Batı Asya’da ecnebi güçlerin varlığına karşıdır

  • 04 Aralık 2019
  • 751 kez görüntülendi.
Irakçi: İran Batı Asya’da ecnebi güçlerin varlığına karşıdır

İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Seyyid Abbas Irakçi Amerika’nın politikaları Batı Asya’da gerginlikleri tırmandırmaya yönelik olduğunu belirttiği açıklamasında, Batı Asya’da ecnebi güçlerin varlığı bölgenin barış, güvenlik ve istikrarına hiç bir katkısı olamayacağını vurguladı.

Tokyo’da temaslarını sürdüren Dışişleri Bakanı Yardımcısı Irakçi,Japonya’nın NHK kanalına verdiği mülakatta, İran İslam Cumhuriyeti Japonya’nın savunma güçlerini Batı Asya’da denizciliğin ve ticari gemilerin güvenliğini güvence altına alma adına bölgeye gönderme planına karşı olduğunu belirtti.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile gerçekleştirdiği görüşmeye de temas eden Irakçi, İran’ın Japonya’nın askeri gücünün Batı Asya bölgesinde varlığı hakkındaki görüşü Başbakan Abe’ye bildirildiğini ifade etti.

Dışişleri Bakanı Yardımcısı Irakçi ayrıca İran’ın Hürmüz barış planına da işaretle şöyle dedi: İran Fars körfezi ve Hürmüz boğazında barış, güvenlik ve istikrar için bu bölgede yaşanan gelişmelerden etkilenen tüm ülkeleri bu plana destek vermeye davet ediyor.

Bercam nükleer anlaşmasına da değinen Irakçi, yaptırımlar kaldırıldığı takdirde İran İslam Cumhuriyeti anlaşmayı tam olarak uygulama noktasına geri dönmeye hazır olduğunu vurguladı.

Dışişleri Bakanı Yardımcısı Irakçi 28. İran ve Japonya Dışişleri Bakanı Yardımcıları siyasi istişare komisyonu oturumuna katılmak üzere Tokyo’ya gitti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.