Irakçi: İran ve Irak’ın işbirliği zaruridir

  • 02 Mart 2017
  • 1.028 kez görüntülendi.
Irakçi: İran ve Irak’ın işbirliği zaruridir

İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakan yardımcısı Seyit Abbas Irakçi, bazı özel ülkelerin insan hakları konusunu bir araç olarak kullanmasına işaretle, İran ve Irak ve diğer ülkelerin bu olaya karşı mücadele için fikir birliğinin zaruri olduğunu belirtti.

İRNA’nın bildirdiğine göre Seyit Abbas Irakçi dün Cenevre’de BM insan hakları konseyi oturumu kulisinde Irak dışişleri bakanı İbrahim Caferi ile görüşmesinde, bu ülkenin insan hakları konseyine seçilmesini tebrik ederek, Irak’ın İran karşıtı kararlara muhalefetini takdir etti.

hukuki ve uluslararası işlerden sorumlu dışişleri bakan yardımcısı ayrıca Irak hükümetini Musul’da IŞİD teröristlerine karşı mücadeledeki başarılarından dolayı tebrik ederek, tüm ülkelerin terörizm ile tüm boyutlarda mücadelesinin şart olduğunu belirtti.

Yapılan görüşmede Irak dışişleri bakanı Caferi de IŞİD ile mücadelede İran yardımlarından dolayı şükranlarını bildirirken, terörizm kökünün kurutulması için Bağdat’ın azimli olduğunu ifade etti.

Caferi iki ülkenin insan hakları alanlarında işbirliğini olumlu karşılarken, İran halkı ve hükümetinin başta Münafıklar grubunun cinayetleri olmak üzere terörizm kurbanı olduklarını da sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.