Irakçi: İran ve Suudi Arabistan sorunlarını görüşme yoluyla çözebilirler

  • 20 Mayıs 2016
  • 774 kez görüntülendi.
Irakçi: İran ve Suudi Arabistan sorunlarını görüşme yoluyla çözebilirler

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Irakçi, Japonya’da düzenlediği basın toplantısında muhabirlerin sorularını yanıtladı.

8 yıl bundan önce de Japonyalı muhabirlerle bir araya geldiğini hatırlatan Seyyid Abbas Irakçi, “Ben, 8 sene bundan önce er ya geç İran nükleer programı doyasının kapanacağını söyledim. Şu an nükleer anlaşmanın yürürlüğe girmesinden 4 ay geçiyor ve İran ile Japonya farklı alanlarda ilişkilerini artırmak istiyorlar. Bu durumdan mutluyuz” dedi.

Irakçi, İran ve Batı arasında varılan anlaşma sürecini açıklayarak, “müzakerelerin bir sonuca ulaşmasına iki şey neden oldu. Birincisi karşı tarafların tehditli bir tavır yerine saygıyla davranmaları ve diğeri de kazan-kazan yaklaşımıyla yola çıkmaktı” ifadelerinde bulundu.

“Tahran-Riyad ilişkilerinin geleceği nasıl olacaktır?” sorusu üzerine de Abbas Irakçi, “Biz, Suudi Arabistan’ı en önemli İslam ülkelerinden biri olarak biliyoruz. Suudi Arabistan’ın İran ile ilişkilerini kesmesi yanlış bir tavırdı. İran’ın siyaseti bölgede barış ve istikrarın sağlanmasıdır. Bu bağlamda Suudi Arabistan ve diğer bölge ülkeleriyle sorunlarımız görüşme yoluyla çözmek için hazırlıklıyız” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.