Irakçi: KOEP’te taahhütlerini yerine getirmek İran’ın uluslararası alanda güç noktasıdır

  • 21 Temmuz 2017
  • 999 kez görüntülendi.
Irakçi: KOEP’te taahhütlerini yerine getirmek İran’ın uluslararası alanda güç noktasıdır

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbad Irakçi, ‘’ABD’nin ahde vefasızlığı karşısında, İran’ın Kapsamlı Ortak Eylem Planında (KOEP) taahhütlerine bağlı olması İran’ın uluslararası alanda güç noktasıdır ve bu İran ile UAEK arasındaki iyi işbirliğine de bağlıdır’’ dedi.

UAEK Başkanı Yukiya Amano ile görüştükten sonra açıklamada bulunan Irakçi, KOEP ortak Komisyonu için Viyana’da bulunduklarını ve Amano ile İran ve UAEK arasındaki işbirliğini görüşmek için bir araya geldiğini söyledi.

KOEP’in uygulanmasında bir kaç ayda bir sorunların görüşülmesinin ve onlar için çözümler bulunmasının doğal olduğunu söyleyen Irakçi, mevcut bazı sorunlarla ilgili de Amano ile görüştüğünü ve ortak bir algıya vardığını söyledi.

İran ve UAEK arasında uzmanlar düzeyinde sürekli istişareler olduğunu ifade eden Irakçi, bazı kararların siyasi düzeyde alınması gerektiğini ve Viyana ziyaretlerinde bu konularda konuşup bunları çözüme kavuşturduklarını söyledi.

KOEP’in uygulanmasında sonraki dönemde UAEK raporlarına göre İran’ın her zaman taahhütlerine bağlı olduğunu ifade eden Irakçi, özellikler ABD’nin taahhütlerini yerine getirmekte gecikmeler, bahaneler, ahde vefasızlıkları olduğunu, bunların Ortak Komisyonda tartışıldığını ve bazılarının telafi edildiğini söyledi.

KOEP çerçevesinde ihtilafların çözülme mekanizmalarından sonuç alınamadığı takdirde, İran’ın seçenekleri olduğunu hatırlatan Irakçi, şartlara göre kararlar alınacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.