Irakçi: Müzakere heyeti zorbalığa teslim olmayacaktır…

  • 23 Şubat 2015
  • 768 kez görüntülendi.
Irakçi: Müzakere heyeti zorbalığa teslim olmayacaktır…

İran İslam Cumhuriyeti üst düzey nükleer müzakere heyeti üyesi Seyyid Abbas Irakçi, nükleer heyetin zorbalığa teslim olmayacağını söyledi.

Irakçi, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin müzakerelere katılmadan önce İngiltere’de yaptığı açıklama ile ilgili, ‘’Bizim için basın yoluyla kopartılan yaygara bir değer taşımamakta. Müzakere sürecinde saygı olduğu müddetçe biz müzakerelere güçlü bir irade ile devam edeceğiz’’ dedi.
Irakçi, ‘’İran milleti ve onların çocukları müzakere heyeti hiçbir zaman zorbalık, baskı karşısında teslim olmayacaktır ‘’ dedi.
Irakçi, “Müzakere sürecinde her zaman Amerikalıların bu tutumu ile karşı karşıya olduk. Maalesef etkisini tamamen kaybeden bu tavrın yine de tekrarlandığını görüyoruz. Hem ABD ve hem P5+1 üyeleri, siyasi ve medya baskısının İran’ın müzakerelerdeki tavrını değiştirmesine neden olmayacağını biliyorlar ve bu ispatlanmış bir konudur” dedi.
Irakçi açıklamasında müzakerelerin ikili çıkarlar doğrultusunda ve kazan-kazan esasında devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, karşı tarafın bu konuya dikkat etmemesi ve müzakere dışı yöntemlerden faydalanmak istemesi durumunda İran’ın da müzakere masasını terk etmekten kaçınmayacağını belirtti.

Irakçi, “Güçlü ve kararlı bir şekilde müzakerelere devam ediyoruz. Ama müzakerelerin ülke ve halkımızın çıkarları ve tanımlanmış hedef doğrultusunda devam etmediğini hissetiğimiz zaman da mutlaka müzakerelerden çekileceğiz” dedi.
Devam eden müzakerelerde hala bir ilerleme sağlandığını söylemenin zor olduğunu ifade eden Irakçi, ‘’Henüz mesafeler ve sorunlar vardır fakat herkes ciddiyetle müzakereleri bir çözüme ulaştırmak için çaba harcamakta’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.