Irakçi: Müzakerelere katılan 7 ülke dışişleri bakanları bugün, ortak basın açıklaması yapabilirler.

  • 01 Nisan 2015
  • 1.014 kez görüntülendi.
Irakçi: Müzakerelere katılan 7 ülke dışişleri bakanları bugün, ortak basın açıklaması yapabilirler.

İran’ın nükleer müzakereci heyeti üst düzey üyelerinden Abbas Irakçi, Lozan’daki nükleer müzakerelere katılan 7 ülke dışişleri bakanlarının bugün, ortak basın açıklaması yapacaklarını belirtti.

Çözümlerin yazımının başladığını duyuran İran Dışişleri Bakan Yardımcısı, bütün konularda, sonuca varılırsa müzakereye katılanlar tarafından ortak basın açıklaması yapılarak, ilerleme sağlandığını ve çözüm çerçevesi elde edildiği açıklanacağını ifade etti.

Irakçi, bu metnin, İran ile 5+1 grubu arasındaki çalışma belgelerini içerdiğini ve nihaileşmesi gerektiğini belirtti.
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı, zamanın kendilerini esir almasına izin vermeyeceklerini söyleyerek, bu oturumların Salı gününe kadar sonuçlandırılması kararlaştırılmış olmasına rağmen, bazı mesafelerden dolayı müzakerelerin devam ettiğini kaydetti.

Irakçi, bazı dışişleri bakanlarının Lozan’daki müzakerelerden çekilmesinin müzakerelerin durması anlamına gelmediğini ve yeniden başlayacağını ifade etti.

İranlı müzakereci, yaptırımların iptali ile ilgili olarak, bütün iktisadi, mali, petrol ve bankacılık yaptırımlarının iptal edilmesi gerektiğini, yoksa anlaşma yapılmayacağını belirtti.

İran ile 5+1 grubu dışişleri bakanları bugün öğle saatlerinden sonra İsviçre’nin Lozan kentinde yeniden müzakereye oturdular.

İki saat süren bu müzakerelerin ardından İran ve ABD dışişleri bakanları Muhammed Cevad Zarif ve John Kerry ikili görüşmelere başladılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.