Irak’ın başkenti Bağdat’ta DEAŞ’a karşı zaferin birinci yılında kutlamalar yapılıyor

  • 10 Aralık 2018
  • 1.318 kez görüntülendi.
Irak’ın başkenti Bağdat’ta DEAŞ’a karşı zaferin birinci yılında kutlamalar yapılıyor

Irak’ın başkenti Bağdat’ta terör örgütü DEAŞ’a karşı elde edilen zaferin birinci yıl dönümü dolayısıyla vatandaşlar sokak ve caddelerde kutlamalar yaptı.

Bağdat’ın merkezindeki Tahrir Meydanı, Irak bayraklarıyla donatıldı. Meydanda toplanarak kutlama yapan bir grup vatandaş, ellerinde Irak bayrağı taşıyarak güvenlik güçlerini öven sloganlar attı.

Yoldan geçen araçlarda bulunanlar da korno çalarak zaferi kutlayanlara eşlik etti. Bu sırada trafik durduruldu ve vatandaşlar araçlarından inerek DEAŞ’a karşı yürütülen savaşta hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Irak polis güçleri de bayraklarla donatılan araçlarıyla Tahrir Meydanı çevresinde devriye gezdi.

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, Savunma Bakanlığı’nda “Zafer Günü” dolayısıyla düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, “Arap, Kürt, Türkmen, Müslüman ve Hristiyan, bugün hepimiz için büyük bir onur günüdür. Geçen yıl bugün kahraman ülkemizde hayat, özgürlük ve barış düşmanları (DEAŞ) yenildi. Zaferde katkısı olan herkesi anıyoruz. Ülkemiz bugün barış ve birlik içindedir.” dedi.

Nihai zaferin “istikrar ve yeniden imarla işsizlikten kurtulma” olacağını belirten Abdulmehdi, “Yolsuzluk, terörün diğer yüzüdür. Bununla mücadeleyi başaramazsak zaferimiz eksik kalır.” diye konuştu.

Irak Başbakanı, “Teröre karşı mücadelemiz yolsuzluk, yoksulluk ve ayrımcılığa karşı da sürecek. Dini, mezhebi ve etnik renklerimiz ülkemizin güçlülüğünün sırrı ve zaferimizin anahtarıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.