Irak’ın Bedr Örgütü’nün birçok üyesinden İran’a teşekkür

  • 17 Eylül 2018
  • 1.170 kez görüntülendi.
Irak’ın Bedr Örgütü’nün birçok üyesinden İran’a teşekkür

Irak Bedr Örgütü üyelerinden birçoğu ve bu örgütün Irak parlamentosu üyeleri, Bağdat’ta İran’ın Irak büyükelçisi İrec Mescidi ile görüşmelerinde, İran’ın Irak halkı ve devletine terörizmle mücadelesindeki yardımlarından dolayı teşekkür ettiler.

sözkonusu görüşmede, Irak Bedr Örgütü, İran’ın Basra’daki konsolosluk binasına yönelik yapılan saldırıyı kınarlarken, ”Irak kamu binaları, Haşdüş Şabi binası ve İran’ın konsolosluğuna yönelik bir grup aldatılmışların şiddet yanlısı saldırısının Basra ve Irak halkıyla asla irtibatının olmadığını’ söyledi.

İran büyükelçisi de sözkonusu görüşmede yaptığı açıklamada, kandırılmış kişilerin iki ülke düşmanlarınca aldatılmış insanlar olduklarını ve iki ülke düşmanlarının İran ve Irak ilişkilerini bozma hedefinde olduklarını belirtirken, ”İran ve Irak halkı arasında çok sayıda müşterekler vardır ve bu gibi düşmanların komplocu yıkıcı girişimleri iki ülke ilişkilerini asla etkileyemez’ dedi.

İran’ın Irak büyükelçisi, bir grup sosyal paylaşım sitesi aktivistlerin de İran büyükelçiliğine gelerek Basra’da İran konsolosluğuna yönelik saldırıyı kınadıklarını söyledi.

7 Eylül günü, düşmanların iki ülke ilişkilerini bozmaya dayalı oyunları çerçevesinde ve de şehir halkına yönelik hizmetlerdeki eksiklikleri bahane ederek başta İran’ın Basra konsolosluk binası olmak üzere bir çok bina saldırıya uğramıştı. Saldırının ardından Irak’ın siyasi ve diğer sivil toplum kuruluşları ve Irak’ın çeşitli halk kesimleri bu saldırıları kınamışlardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.