Irak’ın Kut ve Basra aşiret liderleri: İran İslam Cumhuriyeti’ni canla başla savunuyoruz

  • 11 Eylül 2018
  • 1.204 kez görüntülendi.
Irak’ın Kut ve Basra aşiret liderleri: İran İslam Cumhuriyeti’ni canla başla savunuyoruz

Irak’ın Kut, Basra ve diğer bölgelerinden bir araya gelen 50’den fazla aşiret lideri İran İslam Cumhuriyeti’ni canla başla savunduklarını belirttiler.

Aşiret liderleri, birkaç kez İran’ın Bağdat Büyükelçiliğinde Büyükelçi İrec Mescidi ile görüşerek İran’ın Basra’daki Konsolosluğuna yapılan saldırıyı kınadılar.

Irak’ın aşiret liderleri İran’ın Basra’daki Konsolosluğuna yapılan saldırıyı kınayarak bu saldırının Amerika, İsrail ve Suudi Arabistan tarafından tasarlandığını dile getirdiler.

Liderler ayrıca bazı geleneksel ve hamaset ritüelleri yaparak İran devleti ve halkı ile dayanışma çağrısında bulundular.

Bunun yanı sıra İran islam Cumhuriyeti Başkonsuluğuna yapılan saldırıyı kabul etmediklerini ve çocuklarını her zaman sosyal ve devlet hizmetlerinin eksikliğinden kaynaklanan skıntılara karşı barışçıl prostetolar düzenlemeye ve şiddetten uzak durmaya davet ettiklerini söylediler.

Ayrıca İran İslam Cumhuriyetinin IŞİD’le mücadelede Irak’a sağladığı desteklerden dolayı Iran-Irak ilişkilerinin çok sağlam olduğunun altını çizdiler.

Aşiret liderleri Irak halkının her zaman terörizmle mücadelede gösterdiği fedakarlıklarından dolayı İran devleti ve halkına borçlu olduğunu ve İran’ın desteğini unutmayacaklarını vurguladılar.

İran İslam Cumhuriyeti Bağdat Büyükelçisi İrec Mescide de bu görüşmede yaptığı açıklamada iki ülkenin ekonomik,siyasi ve kültürel ortak paydalarına değinerek ” iki ülke arasında dostluk ve kardeşlik birilerini rahatsız etmiş ve onların bu eylemleri bizim dostluğumuzu zeddelemeye yöneliktir ” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.