Irak’ın Musul şehrine yönelik düzenlenen hava saldırılarında onlarca IŞİD üyesi öldü

  • 19 Temmuz 2015
  • 750 kez görüntülendi.
Irak’ın Musul şehrine yönelik düzenlenen hava saldırılarında onlarca IŞİD üyesi öldü

Irak Savunma Bakanlığı, Musul şehrine yönelik düzenlenen hava saldırılarında onlarca IŞİD üyesinin öldüğünü belirtti.

Irak Savunma Bakanlığı yayınladığı bildiride, Irak Hava Kuvvetleri Güçlerinin Musul’un batısındaki IŞİD komuta üssüne yönelik düzenledikleri saldırıda, onlarca IŞİD üyesinin öldürüldüğünü bildirdi.

Irak’ın batısında kargaşa ve çatışmaların yaşandığı El Anbar ilinden gelen haberlerde, terör örgütü IŞİD’ın başta Ramadi olmak üzere Irak’ın muhtelif bölgelerinde ağır kayıplar aldıkları belirtilirken, son 24 saatte bu bölgede meydana gelen çatışmalarda da onlarca IŞİD üyesinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

Bu arada Terör örgütü IŞİD’ı, başta Salahaddin ili olmak üzere Irak’ın diğer bölgelerinden temizleme operasyonlarının devam ettiği belirtildi.

Ayrıca başta silah yetersizliği olmak üzere mevcut tüm sorunlara rağmen, Irak ordusunun gönüllü halk birliklerinin desteğiyle son birkaç ay içinde büyük zaferler kazandıkları, ve bazı bölgeleri teröristlerden temizlemeyi başardıkları gelen haberler arasında.

ABD ve Batının desteğiyle oluşan tekfirci IŞİD örgütünün, Irak ve Suriye’de korkunç cinayetler işlediği belirtilirken, sözkonusu terör örgütünün muhtelif bölgeleri kendi işgaline geçirerek şimdiye kadar binlerce masum ve savunmasız sivil insanı katledip, yüzlerce insanın avare olmasına neden olduğu bildiriliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.