Irak’ın Tahran Büyükelçisi : Hüseyni Erbain, Müslümanlar’ın dünyadaki iktidar simgesidir

  • 09 Kasım 2017
  • 1.212 kez görüntülendi.
Irak’ın Tahran Büyükelçisi : Hüseyni Erbain, Müslümanlar’ın dünyadaki iktidar simgesidir

Irak’ın Tahran Büyükelçisi Raceh el-Musevi, Erbain yürüyüşleri etkinlikleri hakkında yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 20 milyon ziyaretçinin bir kentte toplanarak törenlerini güvenli bir ortamda yapması mucize gibi bir şeydir. Bunlar Müslümanların inancının güçlülüğünü bütün dünyaya gösteriyor” dedi.

İRİB Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre; Irak’ın Tahran Büyükelçisi Raceh el-Musevi, Irak’taki terör tehditlerinin tamamen ortadan kaldırıldıktan sonra İranlı ziyaretçilere vize muafiyeti uygulanabileceğini duyurdu.
Erbain yürüyüşlerinin geçmişten gelen bir gelenek olduğunu anlatan Musevi, “Birkaç yıl içinde Irak’a giriş yapan ziyaretçinin sayısı artarak onlarca milyona ulaştı” açıklamasını yaptı.
Musevi sözlerine şöyle devam etti: Önümüzdeki yıllarda, özellikle IŞİD ve terör tehditlerinin tamamen ortadan kaldırıldıktan sonra, vize işlemlerindeki sorunları çözmeye çalışacağız. Böylece  ziyaretçiler Kerbela kentini ve diğer kutsal türbeleri rahatlıkla ziyaret edebilecekler.
Musevi, “Teröristlerle mücadele konusunda İran ile Irak’ın sarfettiği çabalar, bölge ve dünya genelinde güvenliğin sağlanmasına yol açacaktır” değerlendirmesini yaptı.
Bunlara ilave olarak Iraklı yetkili, “Irak’taki Erbain yürüyüşleri merasiminin iki ülkenin işbirliği ile organize edilmesi iki ülke arasında güçlü bir ittifak olduğuna işaret ediyor” şeklinde konuştu.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.