Iraklı Güçler Musul’da IŞİD’e Bildiri Dağıttı

  • 19 Haziran 2017
  • 1.184 kez görüntülendi.
Iraklı Güçler Musul’da IŞİD’e Bildiri Dağıttı

Iraklı Güçler Eski Musul’da IŞİD terör örgütüne yönelik kuşatma çemberini daraltmakla birlikle, örgüte bildiri atarak teslim olmalarını istedi.

Iraklı Güçler Pazartesi günü IŞİD terör örgütüne yönelik kuşatma çemberini Eski Musul’da örgüt tarafından işgal edilmiş olan son mahalleye kadar daralttı.

Habere göre, Iraklı Güçler teröristlere bildiri atarak teslim olmalarını istedi.

Bildiride ayrıca Eski Musul’da yaşayan Iraklılara bölgenin her taraftan Iraklı Güçler tarafından kuşatıldığı güvencesi verildi ve halktan teröristlerin onları siper olarak kullanamaması için meydanlara çıkmaktan kaçınmaları istendi.

Iraklı Güçler Eski Musul’a dün sabah dört koldan saldırı başlattı ve Iraklı Güçler bölgeyi kurtarmak amacıyla sokak savaşı yöntemini kullanıyor.

Musul’u kurtarma operasyonu 17 Ekim 2016’da Iraklı Güçler; Irak Ordusu, Irak Polisi, gönüllü halk birlikleri ve Kürt Peşmerge güçlerinden onbinlerce askerin ortak katılımıyla başlamıştı ve Iraklı Güçler yaklaşık 100 gün sonra Musul’un batısını tamamen kurtarmıştı.

Iraklı Güçler Musul’un batısını kurtarma operasyonunu ise 19 Şubat’ta başlatmıştı ve bu operasyon halen devam etmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.