Iraklı milletvekili: Amerika’nın hedefi Irak’ı parçalamak

  • 12 Eylül 2016
  • 1.072 kez görüntülendi.
Iraklı milletvekili: Amerika’nın hedefi Irak’ı parçalamak

Irak Meclisinde, Irak Kanun Devleti Fraksiyonu temsilcisi, ‘Amerika Irak’ın parçalanmasını hedefliyor’ dedi.

Ferdovs El’Avadi, dün yaptığı açıklamada, Amerika’nın Irak’ı parçalamaya yönelik plan hazırladığını ve bu planı da Irak’ta DAİŞ’i çıkardıktan sonra Irak’ta  uygulamaya koyacağını  söyledi.

Iraklı milletvekili, Amerikan Kongresi’nde Cumhuriyetçiler ve Demokratlar’ın, Irak’ta azınlıkları destek  bahanesiyle, Neyneva bölgesinde güvenlikli bölge oluşturulması planına destek vermelerine tepki göstererek, bu planın aslında Amerikan başkan yardımcı Biden’in Irak’ı parçalamaya  yönelik  gerçek plan olduğunu söyledi.

Sözkonusu planın Irak için son derece tehlikeli olduğunu belirten Iraklı yetkili, öyle ki, bu plana göre, güvenli bölge halkına kendileriyle ilgili her türlü karar almalarına izin verdiğini söyledi.

Ferdovs el’Avadi, bu girişimden hedefin,   Irak’ta etnik ve mezheplere dayalı küçük  devletler kurulması ve Irak devletinin  ortadan kaldırılması olduğunu söyledi.

Iraklı milletvekili, bu planın Amerika ve işbirlikçileri için  çok iyi plan olduğunu  onların böylece Irak’ta yaktıkları bu ateşi, bölgede en büyük  ateş olarak  alevlendireceklerini  söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.