Iraklı Milletvekili: Ankara-Bağdat İlişkileri Bazı Politikacıların Terör Gruplarına Destek Vermesi Sebebiyle Bozuldu…

  • 30 Aralık 2014
  • 875 kez görüntülendi.
Iraklı Milletvekili: Ankara-Bağdat İlişkileri Bazı Politikacıların Terör Gruplarına Destek Vermesi Sebebiyle Bozuldu…

Iraklı milletvekillerinden Abdurrezzak el-Haydari, Ankara-Bağdat ilişkilerinin tekfirci gruplara destek veren bazı politikacılar sebebiyle bozulduğunu belirtti.
Irak Meclisi Dış ilişkiler Komisyonu Üyesi Abdurrezzak Haydari, Irak’la Türkiye arasındaki gerginliğin sona ermesinin bölgenin güvenlik ve istikrarına yardımcı olacağını söyledi.

Türkiye’nin bölgenin büyük ve önemli bir ülkesi olduğunu ve Türkiye’nin coğrafi, ekonomik, siyasi ve endüstriyel varlığından kolay vazgeçilemeyeceğini belirten Haydari, şunları söyledi:
“Irak halkı ile Türkiye halkı arasında büyük müşterekler var, her şeyden önce Türkiye halkı Müslüman’dır ve Iraklılara saygı ve takdirle bakıyorlar; ancak bazı Türk politikacılar iki ülke ilişkilerine darbe vurdu. Terörist gruplara yardım etti, halbuki Irak’ın mevcut şartlarında gerçekçi davranmaları gerekiyordu.”

Irak Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Ahlam el-Huseyni de Irak Başbakanı Haydar el-İbadi’nin Türkiye’ye yaptığı son ziyaretle Ankara-Bağdat ilişkilerindeki iyileşmeye dikkat çekerek “Türkiye, terörle mücadele konusunda Irak’a destek vererek tavrını ortaya koymuş oldu. İki ülke arasında birçok ortak nokta var, biz Türkiye ve Irak’ın yakınlaşmasından memnuniyet duyuyoruz” dedi.
Ahlam el-Huseyni, tüm komşu ülkelerin Irak’ta istikrar istediğini belirterek “Çünkü Irak’ın istikrarı onların da istikrarıdır. Bu yüzden Irak’taki terörle mücadele konusunda özen gösteriyorlar” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.