Iraklı Uzman Adil El Cuburi: İran, IŞİD’in ve terörizm projesinin yenilmesinde temel role sahiptir

  • 08 Nisan 2018
  • 1.037 kez görüntülendi.
Iraklı Uzman Adil El Cuburi: İran, IŞİD’in ve terörizm projesinin yenilmesinde temel role sahiptir

Iraklı yazar ve siyasi analist Adil Elcuburi, IŞİD ve El Kaidenin Irak’taki savaşı ve yenilmelerinde İran’ın temel rolü olduğunu söyledi.

IRNA’ya açıklamada bulunan Elcuburi, ‘’İran’ın bölgede terörizm projesinin yenilmesinde önemli rolü vardır ve bu yolda Irak devleti ile koordinasyon içinde uzmanlar ve müsteşarlar gönderdi ve bunların bazıları savaş meydanlarında şehit ve yaralandılar’’ dedi.

İran’ın son 3.5 yılda Irak güçlerine çeşitli düzeylerden destek verdiğini ifade eden Elcuburi, İran’ın siyaset ve medya alanında da Irak’a destekler verdiğini söyledi.

Elcuuri, ‘’Irak’ın ve bölgenin durumu hassastır ve İşbirliği ve koordinasyon gereklidir zira Amerika ve müttefikleri bölgenin etkili ülkelerini ayrışma peşindeler’’ dedi.

Elcuburi, Washington’un, Tel Aviv ve bazı bölge ülkeleri ile birlikte bölgedeki varlıklarına meşruiyet kazandırmak, menfaatlerini garantilemek ve planlarını uygulamak için bölge ülkelerinde kargaşa ve iç savaş çıkarmak istediklerini söyledi.

IŞİD aleyhine kazanılan zaferin büyük gelişme olduğunu ifade eden Elcuburi, bununla birlikte Irak’ın bölünmesi ve yok edilme projesi şimdilik rafa kalktığını söyledi.

Irak’taki meclis seçimlerine değinen Elcuburi, bazı ülkeler ve onların başında Amerika, Arabistan ve BAE’nin seçim sonuçlarının kendi menfaatleri doğrultusunda olması için çalıştıklarını söyledi.

Elcuburi, ‘’Bu ülkelerin açık ve gizli faaliyetlerinde Irak aleyhinde bazı planlar olduğunu anlayabiliriz, bu planlar genelde Elhaşed Elşabi güçlerini zayıflatmak için yapılmaktadır ve bazı bölgedeki bazı ülkelerin, siyasi akımların ve kişilerin isteyerek veya istemeyerek bu planlara ve komplolara katılmaları üzücüdür’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.