Irak’ta 20 bakan ve 314 üst düzey devlet yetkilisine yurt dışı yasağı getirildi

  • 28 Ağustos 2015
  • 821 kez görüntülendi.
Irak’ta 20 bakan ve 314 üst düzey devlet yetkilisine yurt dışı yasağı getirildi

Irak’ta yolsuzlukla mücadele kapsamında şu ana kadar 20 bakan ve 314 üst düzey devlet yetkilisine yurt dışı yasağı getirildi.

Irak Meclisi Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu Sözcüsü Adil Nuri, Irak Başbakanı Haydar el İbadi’nin “yolsuzlukla mücadele ve reformlar” çerçevesinde aldığı kararların ardından 20 bakan ve 314 üst düzey devlet yetkilisine yurt dışı yasağının getirildiğini bildirdi.

Nuri, yaptığı açıklamada, “20 bakan ve 314 üst düzey devlet yetkilisine yurt dışı yasağı getirildi. Irak’taki yöneticiler uzun yıllardır yolsuzluk yapıyordu. Reform adımlarıyla devletteki görevini şahsi çıkarları için kullanan yetkililer hakkında dava açıldı” dedi.

Ellerinde önemli başka yolsuzluk dosyalarının olduğunu belirten Nuri, “Bu dosyalarda birçok kişinin adı geçiyor. Kısa bir süre içerisinde bu konuda gerekli adımları atacağız” ifadelerini kullandı.

Adı “yolsuzluk dosyasında” bulunan eski Bağdat Belediye Başkanı Sabır el-İsavi’nin Lübnan’a gittiğine dikkati çeken Nuri, “Çıkış izni olmadığı ve hakkında dava açıldığı için Lübnanlı yetkililer kendisini Irak’a iade etti” bilgisini paylaştı.

Irak Başbakanı İbadi, 16 Ağustos’ta ülkede “yolsuzlukla mücadele ve reformlar” çerçevesinde bir dizi kararlar almıştı. Ülkede “geçmiş ve halihazırdaki” yolsuzluk dosyalarının derhal açılması talimatını vererek, bunların incelenmesi için uzman hakimlerden oluşan bir komite oluşturulmasını isteyen İbadi, tüm başkanlık ve devlet kurumlarına tahsis edilen istisnai bütçenin de kaldırılmasına karar vermişti.

İbadi’nin, “yolsuzlukla mücadeleyi” içeren kararları kapsamında, yolsuzlukla suçlanan yetkililerin yurt dışına çıkışının yasaklandığı belirtilmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.