Irak’ta 900 sivil IŞİD terör örgütünce kaçırıldı

  • 01 Temmuz 2017
  • 1.263 kez görüntülendi.
Irak’ta 900 sivil IŞİD terör örgütünce kaçırıldı

Irak’ın kuzeyinde yer alan Huveyce şehri yerel kaynakları, terör IŞİD örgütünün şehir halkından 900 kişiyi kaçırdıklarını bildirdiler.

İRNA’nın verdiği habere göre IŞİD terör örgütü Cuma günü sabahleyin Huveyce şehri halkından kalabalık bir grubu yakalayarak onları bilinmeyen mekanlara aktarmışlardır.

Söz konusu kaynaklar terör örgütünün sivil halkı Irak ordusu hava ve kara kuvvetlerinin saldırıları karşısında kalkan olarak kullanmayı planladığını belirtmekteler.

Kerkük eyaleti Arap şeyhlerinden Meysem Ali el-Hüseyni, IŞİD terör örgütünün Huveyce şehrinde bulunmasının gerçekte tüm kuzey eyaletlerine yönelik bir tehdit olduğunu bildirerek Irak başbakanı Haydar el-İbadi’den, Telafer’in kurtarılması operasyonundan önce Huveyce’nin kurtarılmasını talep etmiş ve aşiret güçleri olarak bu hususta tüm güçleri ile yardımda bulunacaklarını bildirmiştir.

IŞİD terör örgütünün Musul’u kaybettikten sonra komutanlık karargahını Huveyce şehrine aktardığı belirtilmekte.

Musul’da halifelik ilan ettiği El Nuri Camii’nden temizlenen terör örgütü IŞİD, yüzlerce militanını da kaybetti. Kanlı teröristlerden biri yatağında ölü bulundu, AP şoke eden fotoğrafı dünyaya servis etti. Irak ordu birlikleri, yalnızca bir mahalleye sıkışan diğer militanların kaçmasına izin verilmeyeceğini bildiriyor. Terör elebaşı Ebubekir El Bağdadi’nin halifelik ilan ettiği ve geçen hafta teröristler tarafından havaya uçurulan El Nuri Camii’nin dün temizlenen örgüt, 600 militanını kaybetti.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.