Irak’ta ABD’ye karşı milyonluk miting

  • 24 Ocak 2020
  • 2.125 kez görüntülendi.
Irak’ta ABD’ye karşı milyonluk miting

Irak’ın başkenti Bağdat’ta ABD güçlerinin ülkeden çıkarılması için düzenlenen gösteriye milyonluk kitle katıldı.

Bağdat’ın merkezi Cadiriye bölgesinde düzenlenen gösteriye yaklaşık 1 milyon kişi katıldı.

Sadr yanlılarının temsili kefen giyerek katıldığı gösteriye, Haşdi Şabi destekçilerinden de yoğun katılanlar oldu.

Göstericiler ülkelerinde ve bölgede ABD ve diğer dış güçlerin askeri varlığını görmek istemediklerini bildiren sloganlar atarlarken, gösterilere Irak’ın genelinde büyük katılımın olduğu ve gösterilere kadın,erkek, genç yaşlı bütün halk kesimlerinin görkemli bir şekilde katılması dikkat çekti.

Göstericiler Amerika’nın İran Kudüs gücü komutanı general Süleymani ve Haşdi Şabi kurum başkan yardımcı el’Mühendis ile arkadaşlarını şehit ettiği terör saldırısıyla devlet terörizmini açık bir şekilde ispatladığını bildirirlerken Amerika’nın Irak’tan çıkmasının Irak’ın bağımsızlığı ve hakimiyeti için zaruri olduğunu bildirdiler.

Irak bayrakları taşıyan halkın, ‘ABD’ye ölüm’, ‘İsrail’e ölüm’ gibi sloganlar atması dikkat çekerken Irak Sadr hareketi lideri Mukteda Sadr, yayınladığı bildiriyle, Irak ve ABD arasında imzalanan güvenlik anlaşmasının derhal feshedilmesini ve Irak hükümetinin Irak’ta bulunan bütün ABD üslerini kapatmasını istedi.

Mukteda Sadr, Irak’ın hava sahasını ABD uçaklarına  kapatmasını isterken, ABD Irak’tan çıkmadıkça, Irak’ta güvenliğin sağlanamayacağını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.