Irak’ta Haşdüş Şabi güçleri Musul’un batısında ilerliyor

  • 29 Mayıs 2017
  • 949 kez görüntülendi.
Irak’ta Haşdüş Şabi güçleri Musul’un batısında ilerliyor

Irak’tan alınan haberlere göre Irak halk gönüllü güçleri Haşdüş Şabi, Musul’un batısında bir çok köyde terör örgütü IŞİD’i geri püskürtürken Haşdüş Şabi güçlerinin Suriye sınırlarına vardığı bildiriliyor.

İRNA’nın haberine göre, Haşdüş Şabi, terör örgütünün kaçırdığı yüzlerce Ezidi kadının tutulduğu Kucu köyünde de, sözkonusu sivilleri kurtardı.

Haşdüş Şabi komutanı vekili Mühendis Ebu Mehdi, Sincar bölgesinde söz konusu köy ile diğer bir çok köyün kurtarılmasından sonra yaptığı açıklamada, Ezidilerin köylerine döneceklerini söyledi.

Musul’u kurtarma operasyonu, 17 ekim 2016 tarihinde, Irak ordusu, polisi, gönüllü güçler ve Kürt peşmergelerin katılımıyla ortak bir şekilde başlamış ve Irak güçleri yaklaşık 100 gün sonra Musul’un doğu bölümünü tamamen terör örgütünün işgalinden kurtarmışlardır.

Bu arada Musul’un batısını kurtarma operasyonu ise 19 şubat tarihinde başladı.

Iraklı yetkililere göre, Musul’un batısını kurtarma operasyonunun  yavaş ilerlemesinin asıl sebebi, sivillerin can güvenliklerinin korunması ve yerleşim bölgeleri ile altyapı tesislerine zarar verilmemesidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.