Irak’ta ilk yabancı üniversite, İran tarafından yapılacak

  • 30 Temmuz 2017
  • 1.146 kez görüntülendi.
Irak’ta ilk yabancı üniversite, İran tarafından yapılacak

Irak’ın ilk yabancı üniversitesi İran Sağlık bakanlığı tarafından yapılacaktır.

Bu konu İran Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile Irak Sağlık bakanlığı yetkililerinin Tahran’da yaptıkların görüşmede kararlaştırıldı.

İran Sağlık Bakanı Eğitimden sorumlu Bakan Yardımcısı Bager Laricani, Irak Yüksek Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanı Mohammad Seraj ile yaptıkları görüşmede, İran sağlık bakanlığının eğitim ve araştırmadaki kapasitelerine işaretle, İran’ın bu kapasiteler ve tecrübelerini bölge ülkelerinde tıp biliminin gelişmesinde kullanmaya hazır olduğunu belirtti.

İran Sağlık Bakanlığı tarafından Irak’ta ilk yabancı üniversite kurulması anlaşmasına işaret eden Laricani, bu konunun iki ülke sağlık bakanlığı yetkilileri arasında ciddi bir şekilde görüşüldüğü ve makro düzeyde konu ile ilgili anlaşma sağlandığını söyledi.

Seraj da ülkesinin sağlık alanındaki ihtiyaçlarına değinerek İran’ın çeşitli alanlardaki yardımlarına sıcak baktıklarını söyledi.

Irak’ta eğitimin yüzde 30 ile 40 arasındakinin özel sektör tarafından verildiğini belirterek, tıp alanında ülkesinde hoca eksikliği olduğunu ve bu alanda İran ile işbirliğinin arttırılmasını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.