Irak’ta İranlı Foto muhabiri şehid düştü…

  • 18 Şubat 2015
  • 942 kez görüntülendi.
Irak’ta İranlı Foto muhabiri şehid düştü…

Irak’ın Samarra kentindeki Askeriyeyn Mukaddes Türbesi basın savunucularından bir foto muhabiri şehit düştü.

İranHaber Ajansı’nın haberine göre, Irak’ın Samarra kentindeki Askeriyeyn Mukaddes Türbesi koruma gücü içinde foto muhabiri olarak görev yapan Şehit Hadi Zolfagari, iki gün önce Tekfiri teröristler tarafından yerleştirilen bir patlayıcı madde düzeneğinin infilak etmesi sonucu şehit düştü.

Şehit Hadi Zolfagari son dönemde Irak’ta IŞID başta olmak üzere diğer Tekfiri terör gruplarının da yükselişe geçmesi ve meydana çıkardıkları hunhar olayların ardından, Irak Gönüllü Halk Birlikleri’ne katılmış ve IŞİD terör örgütüne karşı mücadeleye destek vermekteydi.

Genç Şehit Hadi Zolfagari geçen Pazar günü 21 arkadaşıyla beraber teröristlerin kurduğu intihar bombacısının tuzağına düşmüş ve bu vesileyle şehadet şerbetini içme onuruna ermiş oldu.

Şehit Zolfagari’nin mukaddes naaşı patlamanın şiddeti nedeniyle toprağa verilmeye uygun olmadığı için bu genç şehit için toprağa verme merasimi bile düzenlenemedi.

Şehit Hadi Zolfagari için bu hafta Perşembe akşamı Tahran’ın Musa bin Cafer (a.s) Camii’nde anma ve taziye merasimi düzenlenecektir.

Öte yandan Irak el-Anbar eyaleti güvenlik komutanlarından Hamit Şanduh, bölgedeki güvenlik güçlerinin IŞİD terör örgütünün bölgeye saldırısını geri püskürttüğünü ve teröristlerden bir kaçını öldürdüklerini bildirdi.

El-Anbar yetkilileri ayrıca Felluce kenti çevresinde bölge halkından 11 kişinin IŞİD terör örgütü tarafından yakılarak öldürüldüğünü belirttiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.