Irak’ta IŞİD’in yok olması eşiğinde bazı ülkeler müdahalede bulunuyor

  • 15 Ekim 2016
  • 950 kez görüntülendi.
Irak’ta IŞİD’in yok olması eşiğinde bazı ülkeler müdahalede bulunuyor

Irak Başbakanı, IŞİD terör örgütünün Irak’tan kökünün kazınması eşiğinde bazı ülkelerin Irak’ın içişlerine müdahalede bulunduklarını bildirdi.

İRNA’nın verdiği habere göre dün Kerkük şehrinde bir basın toplantısında konuşan Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Musul’un kurtarılması ve IŞİD terör örgütünün kökünün tamamın kazınması eşiğinde bazı ülkelerin Irak’ın içişlerine müdahale etmesi karşısında hayretlerini dile getirerek, Musul halkından Irak güvenlik güçlerine destek vermelerini istedi.

Bu gibi müdahalelerin kuşkulu olduğunu ve kabul edilemeyeceğini ve Irak hükümetinin buna kesinlikle müsade etmeyeceğini bildiren İbadi, Irak halkının kendi topraklarını işgalden kurtarmak istediklerini ve bunda da kararlı olduklarını bildirdi.

Haydar el-İbadi, Musul operasyonu öncesi dün Kerkük şehrine beklenmedik bir ziyaret düzenlemiş ve burada ordu komutanları ve yerel yetkililer ile görüşmüştü.

Öte yandan Irak Bedir hareketi genel sekreteri Hadi el-Ameri dün yaptığı açıklamada, Türk askerlerinin Irak topraklarında bulunmasına temasla Irak’ın şimdiye kadar sessiz kalmasının Türkiye’yi daha da küstahlaştırdığını bildirdi.

Ameri, IŞİD’in yok edilmesi zamanına yaklaşıldıkça çevreden olumsuz seslerin de daha fazla yükseldiğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.