Irak’ta IŞİD’le Mücadele İçin Sünni Aşiretlerden Yeni Gruplara Eğitim Verilecek

  • 29 Mayıs 2015
  • 809 kez görüntülendi.
Irak’ta IŞİD’le Mücadele İçin Sünni Aşiretlerden Yeni Gruplara Eğitim Verilecek

Irak el-Anbar eyaleti Sünni aşiretlerinden yeni grupların eğitim ardından silahlandırılacakları belirtildi.
El-Hades TV kanalının dün verdiği habere göre el-Anbar valisi Soheyb el-Ravi, eyalette binlerce gücün askeri eğitimi ardından düzenlenen törende söz konusu güçlerin IŞİD ile mücadele için silahlandırılacağını belirtti.
El-Ravi el-Anbar evlatlarının IŞİD’i tüm eyaletten sürmek için güçlü iradeye sahip olduğunu belirtti.
Irak gönüllü halk güçleri komitesi üyesi Meş’an el-Cuburi de dün yaptığı açıklamada, 17 bin Sünni gücün Şii gönüllü güçlerin yanında IŞİD’e karşı savaştığını belirtti.
El-Ceburi ayrıca Amerika liderliğindeki koalisyon güçlerinin IŞİD teröristlerini yok etme isteksizliklerine işaretle, el-Anbar operasyonlarında koalisyon güçlerinin sadece %10 oranına ortaklığının söz konusu olduğunu belirtti.
Dün Irak savunma bakanlığı da savaş meydanlarından verdiği haberlerde 121 IŞİD teröristin el-Anbar ve Selaheddin eyaletlerinde helak edildiğini duyurdu.
Irak halk güçlerine yakın haber kaynakları da el-Anbar çölündeki operasyonlarında bir casusun yakalandığını belirtti. Aynı kaynağa göre tutuklanan casusu, Mısır uyruklu ve Arap ülkelerinden birinin istihbarat teşkilatı için çalıştığı, yakalandığı sırada IŞİD’e vermek üzere üzerinde yüklü paranın ele geçirildiği belirtildi.
Bu arada halk güçleri Ramadi kentinde olan teröristlere yaradım hattını keserek kenti kuşatmaya aldı.
Lebbeyk Ya Irak operasyonlarından alınan son haberlere göre bazı bölgeleri IŞİD işgalinde olan Selaheddin eyaletinde güvenlik güçleri Samerra’da Um el-Telayeb bölgesinin %75’ini işgalden kurtararak, Irak bayrağını bölgede dalgalandırdılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.