Irak’ta kaybolduğu bildirilen radyoaktif materyal bulundu

  • 22 Şubat 2016
  • 777 kez görüntülendi.
Irak’ta kaybolduğu bildirilen radyoaktif materyal bulundu
Irak’ta bir petrol tesisinden çalınan radyoaktif materyalin, terör örgütü IŞİD’in eline geçmiş olabileceği şüphesiyle paniğe neden olmasının ardından yapılan araştırmalar sonucunda materyalin bulunduğu bildirildi.

Iraklı yetkililer geçen hafta yaptıkları açıklamayla, Kasım ayında ülkedeki bir petrol tesisinden radyoaktif materyalin çalındığını duyurmuştu.

İridyum-192 kapsülleri olduğu belirtilen bu maddenin terör örgütü IŞİD’in eline geçme ihtimali tüm dünyayı alarma geçirdi.

Ancak Irak yönetimi o maddenin Basra yakınlarındaki Zübeyir kentinde bulunduğunu açıkladı. Irak çevre bakanına göre radyoaktif madde zarar görmemiş durumda ve de çevre için risk teşkil etmiyor.

Prestv’nin haberine göre, Irak çevre bakanlığı sözcüsü Emir Ali, yaptığı açıklamada, sözkonusu materyalin Zübeyr kentinin yakınında bir benzinlikte bulunduğunu belirterek, herhangi bir tehlike riskinin olmadığını söyledi.

Bu arada Basra kenti şurası güvenlik heyeti başkanı, yoldan geçen bir kişinin sözkonusu paketin gömülmüş olduğunu ve derhal güvenlik güçlerine bildirdiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.