Irak’ta Meydana Gelen 2 Ayrı Patlama’da 12 Kişi Öldü

  • 01 Eylül 2016
  • 741 kez görüntülendi.
Irak’ta Meydana Gelen 2 Ayrı Patlama’da 12 Kişi Öldü

Irak’ın başkenti Bağdat ile Enbar vilayetinde meydana gelen şiddet olaylarında 3’ü çocuk 12 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin yaralandığı bildirildi.

Bağdat Polis Müdürlüğü’nde Yüzbaşı Hasan en-Nevfel, yaptığı açıklamada, başkentin Ebu Gureyb semtine bağlı En-Nasr vas-Selam köyünde bir bina yakınına havan topu düşmesi sonucu 3 kişinin yaşamını yitirdiğini, 8 kişinin yaralandığını belirtti. Nevfel, havan topunun nereden atıldığı hakkında bilgi vermedi.

Nevfel, ayrıca Bağdat’ın El-Kefah ve El-Beyaa bölgelerinde yol kenarına bırakılmış patlayıcıların infilak etmesi sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 13 kişinin yaralandığını ifade etti.

Es-Sadr ilçesinde de bir lokanta yakınlarına bırakılan bombanın patlaması sonucu 2 kişinin öldüğünü, 7 kişinin yaralandığını aktaran Nevfel, Zağferaniyye bölgesinde ise bir askerin, aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Güvenlik zafiyetinin yaşandığı Bağdat, sık sık şiddet olayları ve bombalı saldırılara sahne olurken, Iraklı yetkililer, söz konusu saldırıların arkasında terör örgütü IŞİD ile bağlantılı grupların bulunduğunu savunuyor.

Öte yandan, Enbar vilayetine bağlı Hit ilçesi Kaymakamı Muhenned Zebar da terör örgütü DAEŞ’in ilçeye havan topu ile düzenlediği saldırılarda bir kadın ile 3 çocuğunun hayatını kaybettiğini, biri çocuk 2 kişinin yaralandığını belirtti.

Zebar, IŞİD’in, ordunun Hit ve Bağdadi ilçelerinin geri alınması için hazırlıklar yaptığına dair açıklamaların ardından saldırılarını arttırdığını kaydetti.

El-Cezire Operasyonları Komutanı Tuğgeneral Kasım El-Mahmudi, bugün yaptığı açıklamada Enbar’ın Hit ve Bağdadi ilçelerinin geri alınması hazırlıkları kapsamında en büyük askeri hava üslerinden biri olan Ayn el-Esed Üssü’ne ikmal yapıldığını duyurmuş, operasyonun çok kısa süre içinde başlayacağını ve Enbar’daki aşiretlerin de buna katılacağını belirtmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.