Irak’ta Muktada el-Sadr başkanlığında büyük bir koalisyon kuruldu

  • 03 Eylül 2018
  • 1.339 kez görüntülendi.
Irak’ta Muktada el-Sadr başkanlığında büyük bir koalisyon kuruldu

Irak medyasının bildirdiğine göre, Irak’ta Mukteda Sadr başkanlığında Irak Büyük Koalisyonu adıyla yeni bir oluşum hayata geçti.

Medyanın haberine göre, seçimlerden birinci çıkan Sairun hareketinin lideri Mukteda Sadr ile ikinci çıkan Hikmet Hareketi lideri Ammar Hekim dün bir araya geldi ve iki partinin hükümet için Büyük Irak Koalisyonu’nun kurulmasında anlaştıkları bildirildi.
Dün taraflar arasında gerçekleşen sözkonusu oturuma Haydar el’İbadi, İyad Allavi, Usame el-Nuceyfi gibi isimler de katıldı.

Babil Otel’de Mukteda Sadr, Ammar Hekim ve Haydar el’İbadi tarafından Büyük Irak Koalisyonu’nun kurulduğu açıklanmasına rağmen Kanun Devleti’nin lideri Nuri Maliki de el’Benai adıyla ayrı bir koalisyon kurduğunu açıkladı.

Irak’ta eski Başbakan Nuri el-Maliki, büyük meclis koalisyonunu oluşturduklarını, bununla hükümeti kuracaklarını belirtti.

Seçimin galibi Mukteda es-Sadr, Başbakan Haydar el-İbadi, Ammar el-Hekim, eski başbakanlardan İyad Allavi ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame Nuceyfi, hükümeti kurma çalışmaları kapsamında en büyük meclis koalisyonunu oluştururken, Maliki düzenlediği basın toplantısında, “Uzun müzakereler sonucu ‘Bina Koalisyonu’ adında büyük koalisyonu oluşturduk. Bu koalisyon hükümeti kuracak.” dedi.

Kürt partiler, duyurulan iki ayrı koalisyonda da yer almadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.