Irak’ta onlarca terörist öldürüldü

  • 03 Aralık 2015
  • 824 kez görüntülendi.
Irak’ta onlarca terörist öldürüldü
Irak birliklerince ülkenin muhtelif noktalarında düzenlenen operasyonlarda onlarca terörist etkisiz hale getirildi.
Irak hava kuvvetlerince ülkenin batısında yer alan el-Enbar’daki terör örgütü IŞİD’in mevzileri hedef alındı. Operasyonda yabancı uyruklu 3 elebaşı dahil en az 21 IŞİD teröristi helak edildi, teröristlere ait silah ve mühimmat depoları da havaya uçuruldu.
El-Enbar Sünni aşiret konseyi üyelerinden El Aid Şemri bu bağlamda yaptığı açıklamada, Ramadi’nin Irak birliklerince tamamen kuşatılmasına vurgu yaparak, Irak ordusunun halk birliklerinin desteğiyle Ramadi’nin etrafında teröristlere ağır darbeler indirdiğini, son rakamlara göre, bu kentte öldürülen terörist sayısının 600’e çıktığını ifade etti.
Bağdat Harekat Komutanlığı da, polis güçlerinin Bağdat’ın güneyinde yer alan Tevise bölgesinde Hüseyni ziyaretçilere yönelik bombalı saldırı yapmak isteyen bir teröristi etkisiz hale getirdiğini bildirdi.
öte yandan Irak Kürt peşmerge güçleri, Irak’ın kuzeyinkeki Neyneva eyaletinin merkez kenti Musul’un doğusunda teröristlerin saldırısını püskürttüğü ve birkaç terörist de helak edildiği ifade edildi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.