Irak’ta siyasi gruplar teknokrat hükümetinde anlaştı

  • 11 Nisan 2016
  • 765 kez görüntülendi.
Irak’ta siyasi gruplar teknokrat hükümetinde anlaştı

Irak’ta Cumhurbaşkanı, Başbakan, Meclis Başkanı ile meclisteki Kürtler ve Sadr Hareketi dışındaki siyasi grupların, yeni teknokratlar hükümeti kurma konusunda anlaştığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Müsteşarı Şirvan el-Vaili, Irak resmi televizyon kanalına yaptığı açıklamada, siyasi grupların liderleri, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Meclis Başkanının, grupların her bir bakanlık için üçer aday sunması ve Başbakan Haydar el-İbadi’nin bunlardan birini seçerek meclise sunmasını öngören plan üzerinde anlaştığını söyledi.

Vaili, anlaşmanın yazıya geçirildiğini ancak onay için toplantıda bulunmamaları nedeniyle Sadr Hareketi ve Kürtlere sunulmasının beklendiğini ifade etti.

Irak meclisinin salı günü yeni kabine oluşumunu oylaması bekleniyor.

Iraklı dini lider Mukteda es-Sadr’ın siyasi kanadı Ahrar Grubu’nun Sözcüsü Cevad el-Cuburi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bağlı olduğu grubun, siyasi kotanın olmadığı bir teknokratlar hükümeti kurulmasını isteyen eylemcilerin taleplerinin görmezden gelinmesini kabul etmediğini söyledi.

Cuburi, siyasi grupların yeni hükümet için aday sunmasının yeniden siyasi kotalara dönülmesi anlamına geleceğini ve bu nedenle kendilerinin teklifi desteklemediklerini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.