Irak’ta son gelişmeler

  • 25 Haziran 2017
  • 1.291 kez görüntülendi.
Irak’ta son gelişmeler

Musul’un eski semtinde on binlerce Iraklı sivilin kuşatma altından kurtarılması, Musul’da “es-Saa” kilisenin kurtarılması, IŞİD İHA’sının Suriye sınırında düşürülmesi ve teröristlerce bir köye düzenlenen havanlı saldırı, Irak’ta güvenlik alanında geçen 24 saatte yaşanan önemli gelişmeler arasında yer aldı.

İRİB haber ajansının verdiği habere göre, Irak terörizmle mücadele güçleri komutanı güvenlik güçlerinin Musul’un eski semtinde 10 bini aşkın Iraklı sivili terör örgütü IŞİD’in kuşatması altından kurtararak, güvenli noktalara taşıdıklarını açıkladı.

General Abdul-Vahhab Saidi bu bağlamda yaptığı açıklamada, Irak güçlerinin Cumartesi günü güvenli koridorlar oluşturmak suretiyle yüzlerce sivilin Musul’un eski semtinden firarına olanak sağladığını belirtti

Iraklı güçlerinin ayrıca Musul’un eski ve tarihi mahallesini IŞİD teröristlerinin işgalinden kurtarmaya çalıştığı ifade edildi.

Irak televizyonu da, polis güçlerinin Musul’un eski semtindeki Bab el-Beyz bölgesinde tam kontrol sağladığını ve onlarca sivili bu bölgelerden tahliye ettiğini duyurdu.

El-Mayadin tv kanalı da, Irak ordusundan naklen, terörle mücadele güçlerinin Musul’un eski semtinde “es-Saa” kilisenin IŞİD’in işgalinden kurtardığını bildirdi.

Öte yandan Haşdi Şabi Komutanlığı, halk güçlerinin terör örgütü IŞİD’e ait bir İHA’yı Irak’ın Suriye sınırında tespit ederek, düşürdüğünü duyurdu.

Bu açıklamaya göre, Irak halk güçleri, patlayıcı taşıyan IŞİD İHA’sını Tel Sufuk sınır kapısı üzerinde imha etti.

Vurulan İHA’nin Haşdi Şabi mevzilerini hedef almaya çalışırken tespit edilerek, düşürüldüğü kaydedildi.

Irak güçleri, Musul’da ilerleyişlerine devam ederken, IŞİD teröristleri Salaheddin’in kuzeyindeki Beyci çevresinde yer alan bir köyü havan topuyla hedef aldı, saldırıda iki çocuk hayatını kaybederken, 9 kişi yaralandı.

Terör örgütü IŞİD unsurları, Irak güçleri karşısında aldıkları yenilgilerinin ardından bomba yüklü araçlarla ve patlayıcı taşıyan İHA’larla Irak güçlerine saldırıyor.

Öte yandan, Selaheddin vilayetindeki bir yerel kaynak Cumartesi günü yaptığı açıklamada, örgütün kendi ailesini öldürme talimatına karşı geldiği için üyelerinden birini yaktığını bildirdi

Terör örgütü IŞİD teröristleri Temmuz 2014 yılında Irak’ın kuzey ve batısında geniş alanları işgal etti, ancak Irak ordu ve halk güçleri şimdiye kadar, bu bölgelerin çoğunu tekfirci teröristlerin işgalinden kurtarmayı başarmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.