İran 18 ürünle 2018 yılında dünyada birinci sıraya yerleşti

  • 07 Temmuz 2019
  • 832 kez görüntülendi.
İran 18 ürünle 2018 yılında dünyada birinci sıraya yerleşti

İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanlığı sanayi ürünleri mülkiyet hakkını destekleme bürosu Başkanı Seyyid Mehdi Mir Salihi, İran İslam Cumhuriyeti 2018 yılında 18 ihracat ürününü kayda geçirerek dünyada ihracat ürünlerini kaydetme sıralamasında birinci sıraya yerleştiğini açıkladı.

Cumartesi günü bu açıklamayı yapan Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanlığı sanayi ürünleri mülkiyet hakkını destekleme bürosu Başkanı Mir Salihi, şimdiye kadar 61 ihracat ürününü kayda geçirmeyi başardıklarını belirtti.

BM sanayi kalkınma kurumu UNIDO ile yakın iş birliği yaptıklarını kaydeden Mir Salihi, 2019 yılında da da İran madenler ve maden sanayii kalkınma ve yenileme kurumu IMIDRO ile iş birliği çerçevesinde 10 yeni maden ürününü kayda geçirmeyi planladıklarını ifade etti.

UNIDO’nun İran’da bazı programlarına işaret eden Mir Salihi, İran’ın güneydoğusunda yer alan Çabahar liman kentinde balıkçılık projesi yeni teknolojiler kullanılarak devam ettiğini, bu proje UNIDO’nun İran’da uyguladığı sekiz projeden biri olduğunu belirtti.

Mir Salihi, İran’ın beş eyaletinde de istihdam projeleri ve 2 milyon dolarlık bütçe ile startuplara yardım projesi de UNIDO tarafından yürürlükte olduğunu vurguladı.

Mir Salihi, UNIDO’nun İran’ın güneyinde iş birliği merkezi açılması ve EKO ile İran’da yenilenebilir enerjiler merkezinin kurulması, UNIDO’nun İran ile ortaklaşa uyguladığı diğer iki proje olduğunu kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.