İran, 50 Ülkeyi Deniz Kuvvetleri Oturumuna Davet Etti

  • 30 Ocak 2018
  • 838 kez görüntülendi.
İran, 50 Ülkeyi Deniz Kuvvetleri Oturumuna Davet Etti

İran Ordusu Deniz Kuvvetleri Birinci Bölge komutanı Yardımcısı, Hint Okyanusu Kuzey ülkeleri koalisyonu üyesi deniz güçleri komutanları 6. Oturumunun 50 ülkenin deniz kuvvetleri komutanları ve üst düzey yetkililerinin katılımıyla “Nisan-Mayıs 2018 tarihinde tahran’da düzenleneceğini bildirdi.

İRİB haber Ajansının bildirdiğine göre İran İslam Cumhuriyetinin 2018 yılından itibaren Hint Okyanusu Kuzey Ülkeleri Güçleri Koalisyonunun Başkanlığını devralacağını bildiren İran Ordusu Deniz Kuvvetleri Birinci Bölge komutanı Yardımcısı Tuğamiral Kuruş Mehrabi, Bangladeş’de düzenlenen bu oturumun beşincisinde İran İslam Cumhuriyetinin bu koalisyonun başkanlığına seçildiğini bildirdi.

Hint Okyanusu Kuzey Ülkeleri Güçleri Koalisyonunun 2008 yılında bölge güvenliğinin sağlanması ve korunması amacıyla Hindistan’ın teklifi üzerine kurulduğunu bildiren Tuğamiral Mehrabi, koalisyonun 10 yıllık geçmişi içinde, toplu güvenliğinin sağlanması gibi hedefleri takip ettiğini ve 2017 yılında da ilk kez Bangladeş’te genel bir ortak askeri tatbikat düzenlediğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.