İran: ABD, Nükleer Anlaşmadan Çekilirse, Nükleer Programın Hızını Arttıracağız

  • 21 Nisan 2018
  • 1.008 kez görüntülendi.
İran: ABD, Nükleer Anlaşmadan Çekilirse, Nükleer Programın Hızını Arttıracağız

İran Dışişleri Bakanı Zarif, CBS haber kanalına verdiği mülakatta; ABD yönetiminin nükleer anlaşmadan çekilmesi halinde İran’ın nükleer programını daha hızlı biçimde ileri noktaya taşıyacağını vurguladı.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif; ABD Bakanı Donlad Trump’ın nükleer anlaşamadan çekilmesi halinde İran’ın uygulayacak seçenekleri olduğunu kaydetti.

Dışişleri Bakanı Zarif’in İran’ın ABD’nin olası nükleer anlaşma kararına karşı hayata geçirecek seçeneklerini hazırladığını hatırlatarak, bu seçeneklerden birinin İran’ın nükleer faaliyetlerinin daha hızlı şekilde yeniden başlatılacağını belirtti.

Dışişleri Bakanı Zarif, İran’ın seçeneklerini uygulamaya hazır olduğunu ve uygun zamanda gereken kararı alacaklarını ifade etti.

Dışişleri Bakanı; dünya ülkelerinin İran’dan tek taraflı olarak feshedilmiş bir anlaşmayı uygulamasını bekleyemeyeceğini vurguladı.

Zarif, İran’ın nükleer anlaşmayı ilk ihlal edecek ülke olmayacağını, ancak onların ihlal etmesi halinde pişman olacaklarını kaydetti.

Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, dün Amerikan CBC kanalına verdiği demeçte Amerikan başkanı tarafından ABD Dışişleri’ne önerilen CIA Başkanı Mike Pompeo’nun İran’ın hiç bir zaman nükleer silah peşinde olmadığını ve İran’a yaptırım için bir delil de olmadığını açıklamasının açık bir itiraf olduğunu söyledi.

Zarif, şimdi Amerika’nın İran aleyhinde yaptırımları yeniden yürürlüğe geçirme çabasında olduğunu ve çünkü İran’ın nükleer silah üretme peşinde olmadığını söyledi.

Amerikan başkanı tarafından dışişleri bakanlığına önerilen CIA Başkanı Mike Pompeo ise geçen perşembe günü yaptığı açıklamada; ‘İran nükleer anlaşmadan önce de nükleer silah üretme peşine gitmedi. Şimdi de bildiğimiz kadarıyla ‘Eğer nükleer anlaşmada olmasa İranlıların böyle bir düşüncelerinin olduğuna dair bir işaret yok’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.