İran, ABD savunma bakanının müdahaleci tutumunu kınadı

  • 12 Temmuz 2017
  • 1.015 kez görüntülendi.
İran, ABD savunma bakanının müdahaleci tutumunu kınadı

İran İslam Cumhuriyeti hükümet sözcüsü, ABD savunma bakanın müdahaleci açıklamalarını kınayarak, Amerikan hükümetinin yayılmacı ve savaş yanlısı bir politika izlemekte olduğunu bildirdi.

ABD savunma bakanı James Mattis Daily Caller internet sitesine yaptığı açıklamada, İran ile Amerika arasında olumlu ilişkilerin sağlanması için İran’a egemen yönetimin değişmesi gerektiğini belirtmişti.

Katıldığı basın toplantısında ABD savunma bakanının İran aleyhindeki temelsiz ve mesnetsiz ve müdahaleci iddia ve ithamlarını reddeden hükümet sözcüsü Muhammed Bager Nobaht, Amerikan hükümetinin İran’da genel halk seçimlerinin yaşandığı çok önemli ve büyük bir olay sırasında  Suudi rejimi ile silah anlaşması imzaladığını ve bölgenin anti demokratik bir ülkesinde insan haklarını savunduğu iddiasını dile getirdiğini söyledi.

ABD yönetiminin kendi çıkarlarından başka bir şey düşünmediğini belirten Nobaht ayrıca Musul’un terör örgütü IŞİD’den kurtarılması dolayısıyla Irak devleti ve halkını kutlayarak, İran’ın başta Irak halkı olmak üzere tüm komşularıyla iyi ilişkiler içinde olmak esasına dayandığını ve bu çerçevede komşulara her türlü yardımı dini ve İslami bir borç ve farize bildiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.