İran, ABD’den tazminat almaya hazırlanıyor

  • 28 Aralık 2015
  • 883 kez görüntülendi.
İran, ABD’den tazminat almaya hazırlanıyor

Bir tasarı üzerinde çalışan İran İslami Şura Meclisi milletvekilleri, 28 Mordad(19 Ağustos 1953) darbesinin yanı sıra İran milleti aleyhinde işlediği cinayetler dolayısıyla ABD’den tazminat talep edecekler.

İslami Şura Meclisi Çekirdek Komitesi Başkanı İbrahim Karhaneyi, 28 Mordad(19 Ağustos 1953) darbesinin yanı sıra İran milleti aleyhinde işlediği cinayetler dolaysıyla mecliste başlattığı imza kampanyasında ABD’den tazminat talep edilecektir.

Söz konusu imza kampanyasına katılan Fulurcan milletvekili Musevi Largani, İran milletine yönelik cinayetler işleyen Amerika’nın tazminat ödemesi gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Amerikan yetkililer tarafından alınan kararla, casusluk yuvası olarak blinen ve devrimci öğrenciler tarafından ele geçirilen ABD’nin eski Tahran büyükelçiliğinde rehine olarak tutulan diplomatlara tazminat ödemek için ABD, bloke edilmiş İran mal varlıklarının bir kısmına el koymuş durumda. İran milletvekilleri de bu duruma karşı Amerika’dan tazminat almaya kararlılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.