İran, ABD’li gazeteciyi casusluktan yargılıyor

  • 20 Nisan 2015
  • 728 kez görüntülendi.
İran, ABD’li gazeteciyi casusluktan yargılıyor

İran’da “casusluk yaptığı” iddiasıyla tutuklu bulunan ABD vatandaşı gazeteci Rızaiyan’ın dosyası mahkemeye intikal etti.

İran’da casusluk yaptığı iddiasıyla tutuklu bulunan Washington Post muhabiri Amerikalı gazeteci Jason Rızaiyan’ın dosyasının mahkemeye intikal ettiği bildirildi.

İran resmi ajansı IRNA’nın haberine göre, Tahran Başsavcısı Gulamhüseyin İsmaili, Rızaiyan’ın dosyasının Tahran’daki İslam Devrimi Mahkemesi’ne intikal ettiğini söyledi.

İsmaili, Temmuz 2014’ten bu yana tutuklu bulunan Rızaiyan’ın dosyasının neden bu kadar uzun süre bekletildiğiyle ilgili soru üzerine, dosyanın oldukça detaylı ve hacimli olduğu gerekçesiyle yargıya intikalinin zaman aldığını belirtti.

Washington Post gazetesinin Tahran muhabiri İran doğumlu ABD vatandaşı Rızaiyan, 22 Temmuz 2014’te eşi Yegane Salihi ve bir arkadaşıyla gözaltına alınmıştı. Daha sonra Salihi ve arkadaşı serbest bırakılmış ancak Rızaiyan casusluk yaptığı iddiasıyla tutuklanmıştı.

Rızaiyan’ın, İran’ın ekonomik ve endüstriyel verilerini ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı’na (CIA) aktardığını iddia edilmişti.

İran Meclisi Hukuk Komisyonu Sözcüsü Muhammed Ali İsfenani de Rızaiyan’ın casuslukla yargılanması halinde idam edilebileceğini açıklamıştı.

Rızaiyan’ın dosyasının, İran ile yapılan nükleer görüşmelerde ABD’li yetkililer tarafından da gündeme getirildiği öne sürülmüştü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.