İran: ABD’nin kimyasal silah iddiası mesnetsiz

  • 24 Kasım 2018
  • 1.186 kez görüntülendi.
İran: ABD’nin kimyasal silah iddiası mesnetsiz

İran İslam Cumhuriyeti Hollanda’nın Lahey kentinde düzenlenen 4. Kimyasal silahların konvansiyonunu gözden geçirme konferansında Amerika’nın İran’a yönelttiği suçlamaları mesnetsiz niteleyerek reddetti.

Amerika’nın kimyasal silahların men eden kurumdaki temsilcisi Kent Perşembe günü ortaya attığı iddiada, İran İslam Cumhuriyeti kimyasal silahlar için programı bulunduğunu ve kimyasal gazları ürettiği tesisleri hakkında kuruma rapor sunmadığını ileri sürdü.

Amerikalı yetkilinin iddiasına tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı uluslararası barış ve güvenlik masası Başkanı Rıza Necefi bir bildiri yayımlayarak, Amerika’nın özellikle Donald Trump yönetiminde İran’a mesnetsez yeni suçlamaları yöneltmesine şaşırmadıklarını, ama yine de bu iddiaları kesinlikle reddettiklerini belirtti.

Bildiride, Amerika devleti BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyelerinden biri olarak Saddam rejiminin İran’a dayattığı savaş sırasında bu rejimin İran milletine karşı kullandığı kimyasal silahlara gözünü yumduğu, üstelik bu tür silahların ham maddesini Amerika ve müttefikleri temin ettiği vurgulandı.

Bildirinin bir başka bölümünde de Suriye krizine işaretle, Suriye’de teröristler Batılı devletlerin yardımı olmadan kimyasal silah elde etmeleri mümkün olmadığı, ayrıca Amerika kimyasal silahların konvansiyonunun bu tür silahlarını imha etmeyen tek üyesi olduğu kaydedildi.

Bildiride, siyonist rejim İsrail de Amerika’nın yardımları ile kimyasal silahlarını geliştirdiği ve bu nokta da Amerika’nın konvansiyonu ihlal ettiği bir başka nokta olduğu ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.