Ä°ran, ABD’nin Küba kararlarını reddetti

  • 21 Haziran 2017
  • 1.276 kez görüntülendi.
Ä°ran, ABD’nin Küba kararlarını reddetti

Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD’nin Küba’ya yönelik yeni kısıtlamalarını reddederek, küresel deneyimin, bağımsız milletlere bir baskı aracı olarak yaptırımların iÅŸe yaramadığını kanıtladığını ifade etti.

Kasımi, ABD yöneticilerinin bağımsız milletlere yönelik zalimce yaptırımlar uygulamadaki karanlık geçmiÅŸlerine iÅŸaretle, Küba halkının geçen 50 senede gösterdiÄŸi direniÅŸ ve iradesinin ABD’nin bütün baskı, yaptırım ve zorbalıklarını tamamen etkisiz hale getirdiÄŸini belirtti.

DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü, ABD’lilerin hala yanlış politikalarına devam ederek, bağımsız ülkelerin bağımsızlığını gözardı etmekte olduklarına iÅŸaretle, bunun ABD’lilerin zorbacı politikasını daha da uluslararası camiaya gösterdiÄŸini ifade etti.

Sözcü, Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti’nin ilke politikasının her daim Küba dahil dünyadaki bağımsız milletlere destek vermek olduÄŸunu vurguladı.

ABD BaÅŸkanı Donald Trump son sıralarda, kendiden önceki baÅŸkan Obama’nın imzaladığı anlaÅŸmayı iptal ederek, Amerikalılar’ın Küba’da ticaret ve seyahati için kısıtlamalar uyguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.