İran: ABD’ye vereceğimiz yanıt gayet sert ve yıkıcı olacak

  • 10 Ekim 2017
  • 979 kez görüntülendi.
İran: ABD’ye vereceğimiz yanıt gayet sert ve yıkıcı olacak

Haftalık basın toplantısında konuşan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Caferi’nin dünkü açıklamalarına değinerek, “ABD hükümetinin yaptığı birçok yanlış davranışının devamında İran’a karşı stratejik yanılsamaya kapılmamalarını ümit ediyorum. Fakat böyle bir olayın gerçekleştiği takdirde de İran’ın yanıtı gayet sert ve yıkıcı olacaktır ve ABD’nin bunun sonuçlarına katlanması gerekecek” ifadelerinde bulundu.

İran, Türkiye ve Rusya arasında yapılan Suriye görüşmelerini de değerlendiren Kasımi, sözlerini şöyle sürdürdü: Türkiye ve Rusya ile Suriye konusunda istişare yapmaya devam ediyoruz. Güdümlü bir şekilde hareket etmemiz için bu uzlaşılar gerekli ve aynı zamanda da epey doğaldır.

İran’ın da bir tarafı olduğu Nükleer anlaşmanın yabancı basın kuruluşları tarafından ABD ile kuzey Kore arasındaki kriz ile ilşkilendirilmesi konusunda da Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü şöyle dedi: İranofobi poltikaları doğrultusunda ve Siyonist Rejim tarafından yapılan baskılar neticesinde ortaya çıkabn bu tür yanlış yönlendirmeler esastan yalandır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.