İran: Afganistan ABD’nin saldırısından sonra bir daha güvenli hale gelmedi

  • 20 Ocak 2018
  • 838 kez görüntülendi.
İran: Afganistan ABD’nin saldırısından sonra bir daha güvenli hale gelmedi

İran İslam Cumhuriyetinin BM temsilci yardımcısı İshak Alı Habib, ”Afganistan’a saldırı ve bölgeye yönelik her türlü saldırı, güvenliği düzeltmediği gibi aksine güvenliğin bozulmasına ve kırılgan olmasına neden oldu” dedi.

Alı Habib, dün BM Güvenlik Konseyi’nin ‘Afganistan’da bölgesel işbirliği ve Orta Asya kalkınma ve güvenlik bağları açısından model’ başlıklı oturumda yaptığı konuşmada, güvenlik ve kalkınma arasında güçlü bir bağ olduğunu belirterek, Afganistan’ın rekabet yerine uluslararası işbirliği için bir yere dönüşmesi ve bütün bölge ülkeleri ve uluslararası toplumun bu durumdan yararlanması gerektiğini söyledi.

İshak Al Habib, ”bütün ülkelerin alt yapı, ticaret, yatırım, ulaştırma, transit gibi çeşitli alanlarda kendi iktisadi işbirliklerini iyileştirmesiyle, Afganistan’da barış ve güvenliğin de güçleneceğini belirterek, bu durumdan onların da yararlanacağını söyledi.

İranlı yetkili, Afganistan ekonomisinin düzeltilmesi için işbirliğinin terörizmle mücadeleye de yardımının olacağını çünkü ekonominin zayıf olmasının terörizmi ve radikalizmi cezbettiğini söyledi.

İshak Alı Habib, İran’ın her zaman Afganistan’ın barış ve güvenliği için ciddi çaba gösterdiğini belirterek, ‘İran’ın son 10 yılda Afganistan’ın kalkınmasıyla ilgili olarak küçük ve büyük 300’den fazla projede yer aldığını ve yaklaşık 500 milyon dolar kredi verdiğini ” söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.