İran Afganistan’la uyuşturucu madde ile mücadelede işbirliğini arttıracak

  • 11 Ekim 2017
  • 1.177 kez görüntülendi.
İran Afganistan’la uyuşturucu madde ile mücadelede işbirliğini arttıracak

İran uyuşturucu madde ile mücadele kurumu başkan yardımcısı Esedullah Hadi Nejad, Afganistan’la uyuşturucu madde ile mücadele konusunda işbirliğini artırmaya hazır olduklarını bildirdi.

Esedullah Hadi Nejad, dün Afganistan’ın başkenti Kabil’de uyuşturucu madde ile mücadele oturumu kulisinde yaptığı açıklamada, ”Afganistan’da haşhaş ekiminin arttığını’ belirtirken, Kuzey Amerika ve Avrupa ülkelerinin  Afganistan’daki uyuşturucunun en büyük müşterileri olduğunu ve bu uyuşturucu maddelerinin Afganistan’ın komşu ülkelerinden geçtiğini söyledi.

İranlı yetkili, Kabil’deki iki günlük oturumda uyuşturucu ile mücadele yolları, haşhaş ekiminin yerine başka ürünün ekimi,  uyuşturucu maddenin dağıtımının engellenmesi, haşhaş ekiminin neden olduğu  çevre sağlığı sorunu gibi konuların ele alındığını söyledi.

Afganistan uyuşturucu madde ile mücadele kurumu başkan yardımcısı Ahmed Cavid Kaim de, İRİB muhabirine yaptığı açıklamada, komşu ve bölge ülkelerinin uyuşturucu madde ile mücadelede milli programlarını koordine etmelerini ve bu konuda mücadele için tam olarak anlaşmaya hazır olduklarını ilan etmeleri gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.